blog-ivo-de-koning-2024-groot-1

2023 was een druk jaar voor ons. Met mooie werkzaamheden voor onze bestaande als nieuwe klanten zijn we elke dag druk bezig met waar we goed in zijn én steeds beter in worden. Wat dat is? De juiste zorg, op het juiste moment, aan de juiste mensen én met de juiste mensen met behulp van onze expertise, zorgtechnologie en inzichten via eigen datagebruik. Wat gaat 2024 jouw zorgorganisatie brengen? Dit jaar staat in het teken van transformatie en vooruitgang! Manager Ivo de Koning neemt je mee aan de hand van 15 punten: 

1: Van alleen zorgtechnologie naar geavanceerd informatiesysteem
"Dit jaar belooft voor ons een doorontwikkeling te worden naar een nieuwe fase van digitalisering in de zorg. Vanuit onze basis hebben we ons gericht op het leveren van technologie die zorgactiviteiten faciliteert op cruciale momenten. Maar nu is het tijd voor een verschuiving: we evolueren van zorgtechnologie naar een geavanceerd informatiesysteem voor zorgorganisaties! Deze overgang zal niet alleen de zorg effectiever maken, maar ook meer inzicht bieden. Zorgorganisaties streven naar goed georganiseerde zorg, goed geïnformeerde zorg én goed gefaciliteerde zorg. Digitalisering is hierbij cruciaal om de behoeften van de organisatie aan te pakken.

We streven naar minimalisatie van onnodige alarmen en willen alleen die zorgverleners mobiliseren die absoluut nodig zijn. Dit vermindert niet alleen het aantal meldingen, maar voorkomt ook alarmmoeheid. Onze zorg app, verschillende sensoren en andere informatiebronnen gemakkelijk gekoppeld en gestroomlijnd in een krachtig informatieplatform waar alleen relevante informatie wordt verstrekt die begrijpelijk is voor iedereen. Waar je de nieuwste inzichten gaat uithalen en die effectiviteit binnen een handomdraai realiseert. Een voorbeeld wat dat gaat opleveren? Aantoonbaar alle cliënten de juiste ondersteuning via onze technologie op basis van hun individuele zorgbehoefte. Of een MDO-overleg op basis van feitelijke data wat daardoor kwalitatief beter en veel effectiever wordt.

We gaan samen ongeplande zorg planbaar maken. Onze oplossingen ontwikkelen we in 2024 verder door tot een uniek niveau en gaan een onmisbare bijdrage leveren aan de kwaliteit van de Nederlandse zorg. Daarnaast zijn we klaar om de nieuwste technologieën te omarmen die schaalbaar zijn voor de toekomst. Verandering is in aantocht, en we staan klaar om jouw zorgorganisatie te ondersteunen bij deze opwindende transitie. Houd dus ons zeker in de gaten! 

2: Privacy en informatiebeveiliging
Ons nieuwe informatieplatform is uiteraard op niveau wat betreft privacy en informatiebeveiliging. Een veilige gedachte en dankzij de nieuwe architectuur van ons informatieplatform is het makkelijker om te voldoen aan wet- en regelgeving anno 2024 en de toekomst.  

3: Samenwerking om te versnellen
Als onderdeel van onze strategie hebben we in 2023 verschillende waardevolle partnerschappen gesmeed, die we in 2024 zullen introduceren als integraal onderdeel van onze propositie. Deze partnerships zijn niet slechts externe partijen, maar vormen een essentieel element van onze rol als een echte ketenregiepartner. Deze samenwerkingen versterken onze capaciteit om uitgebreide oplossingen te bieden die voldoen aan diverse behoeften binnen de zorgsector en vormen een solide basis voor continue innovatie en groei. Door te blijven investeren in strategische samenwerkingsverbanden, blijven we anticiperen op toekomstige behoeften en trends. 

4: Eenvoud voor zorgverlener 
Wij innoveren elke dag vanuit de wensen en eisen van zorgverleners. Een voorbeeld? Bekijk hoe zorgconsultant Daphne onze makkelijke sensorstatus uitlegt:

5: Het beste advies voor de juiste connectiviteit
In de dynamische wereld van de gezondheidszorg worden zorgorganisaties voortdurend geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. De behoefte aan betrouwbare en snelle communicatie groeit gestaag. Met de constante digitalisering en de toenemende afhankelijkheid van technologieën is er een grotere vraag naar connectiviteit en dataverwerking dan ooit tevoren. Wat past bij deze behoeften?

In deze zoektocht naar de ideale pasvorm voor de zorgorganisatie is een grondige analyse van de specifieke vereisten, infrastructuur, veiligheid en toekomstige groeiplannen van essentieel belang. De keuze zal afhangen van factoren zoals budget, de aard van de toepassingen en de benodigde prestaties en beveiliging. Als adviseur en implementatiepartner ondersteunen we zorgorganisaties bij het vinden van de meest geschikte oplossing die naadloos aansluit bij hun behoeften en groeiplannen.

Zo bieden we ontsluiting aan van onze diensten op data center niveau met onze collega’s van Axians, die net als wij onderdeel zijn van VINCI Energies. Tevens bieden we ook WiFi en Private Mobile Networks (pLTE) als oplossing en als dienst (as a service). Collega Martijn neemt je in zijn blog mee over de impact van Private LTE voor jouw organisatie.

6: Ketenregie: wegnemen van zorgen, focus óp zorg
In onze overtuiging gaat het bij ondersteuning van zorgorganisaties niet slechts om het leveren van diensten, maar om het wegnemen van zorgen. Zorgorganisaties zijn niet simpelweg op zoek naar service; ze verlangen naar volledige ontzorging. Onze constante toewijding richt zich dan ook op het begrijpen van de dagelijkse uitdagingen en het bieden van oplossingen die naadloos integreren in werkprocessen. Hierbij fungeren wij als centrale aanspreekpunt, ongeacht of het gaat om verbindingen met partners, leveranciers, of interne afdelingen. Onze rol gaat verder dan enkel coördinatie; wij nemen de regie in handen om ketenverantwoordelijkheid te waarborgen. Lees hoe wij Serviceflat De Ijssel ondersteunen met ketenregie! 

7: Implementeren vanuit thema's
De overgang naar nieuwe zorgtechnologie moet in onze ogen geleidelijk verlopen. Door middel van gefaseerde implementatie door het gebruik van thema's creëren we een gevoel van controle en geleidelijke gewenning. Deze benadering stelt ons ook in staat om voortdurend feedback te verzamelen en aanpassingen te maken, waardoor we het eindresultaat verfijnen en optimaliseren. En met de introductie van de twee nieuwe thema’s Centraliserend werken en Veilig in de buurt verbreden we de mogelijkheden voor zorgorganisaties weer verder. Lees hoe we jouw zorgorganisatie hiermee helpen. 

8: Zorgconsultancy als onderdeel van jouw contract
Ons doel is zorgorganisaties stap voor stap te begeleiden naar innovatieve en hoogwaardige oplossingen die op alle fronten ondersteunen en versterken. Zo zetten we zorgtechnologie op de meest efficiënte manier in, met het beste resultaat. Wist je dat we zorgconsultancy ook standaard in bepaalde contractsvormen hebben? Onze consultants komen dan periodiek op locatie om jouw de beste inzichten te geven en processen te verbeteren. Meer weten? Vraag het jouw contractmanager of lees hier verder

9: Service op afstand
In 2024 gaan we onze serviceverlening op afstand ook een diepere dimensie geven in de vorm van Verkerk Client Beheer. De service biedt een proactieve benadering door 24/7 monitoring en het uitvoeren van updates op afstand. Door regelmatige monitoring op afstand wordt de betrouwbaarheid van systemen vergroot. Hierdoor blijven essentiële systemen altijd beschikbaar, wat cruciaal is voor continuïteit in de zorgverlening. Het bieden van remote toegang stelt ons in staat om snel eventuele problemen op te lossen en systemen te beheren, zelfs op afstand. Dit verhoogt de reactiesnelheid en zorgt voor een snellere oplossing van eventuele problemen. Met het regelmatig uitvoeren van backups en het verzamelen van informatie, waarborgen we de integriteit van gegevens. Dit is van vitaal belang in de zorg, waar gevoelige informatie wordt beheerd.

Kortom, deze service verbetert niet alleen de operationele efficiëntie, maar versterkt ook de betrouwbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid van de systemen die cruciaal zijn voor het verlenen van hoogwaardige zorg.

10: Serviceportaal 
Werkt jouw zorgorganisatie al met ons Serviceportaal? Deze dienst gaat in 2024 verder ontwikkeld worden. Steeds meer klanten maken er gebruik van en ervaren de voordelen van compleet overzicht realtime beschikbaar, dat is wat iedereen wil toch?



11: Nieuwe onderkomens: klaar voor de toekomst
Met de intreding in ons gloednieuwe onderkomen in Zwijndrecht zijn we gehuisvest in een duurzaam bedrijfspand. Door verschillende duurzame oplossingen is het kantoor gewaardeerd met energielabel A++. En met een moderne look and feel die bij onze ambities past zijn we klaar voor de toekomst. Ook onze vestiging in Almelo heeft een moderne upgrade gehad, waardoor het prettig werken is voor alle collega’s.



12: Zelf beleven in ons Experience Center
De ideale zorgwereld zelf beleven en ervaren met zorgtechnologie: ontdek de toekomst van jouw zorgorganisatie in ons gloednieuwe Experience Center in Zwijndrecht! Waarom? Het is de ideale plek om te leren, te inspireren en jouw organisatie naar nieuwe hoogten te brengen. Stap binnen in onze zorgkamer en ervaar zelf: de nieuwste zorgtechnologie en oplossingen die de zorgkwaliteit naar een hoger niveau tillen. Leer tegelijk hoe je met eigen data werkprocessen optimaliseert, kosten verlaagt en de zorgprocessen van jouw zorgorganisatie verbetert. En maak kennis met onze accountmanagers en consultants en ontdek nieuwe mogelijkheden om jouw organisatie vooruit te helpen. Dit doen we na afloop graag in ons eigen café den Engelsen! 

Zelf de ideale zorgwereld bezoeken? Vraag naar de mogelijkheden bij jouw contactpersoon!



13: Maak kennis met onze regiomanagers 
In 2023 is de werkstructuur binnen Verkerk Service Systemen aangepast om nog beter bij onze klanten aan te sluiten. Eerder werd al gewerkt met klantenteams, bestaande uit een account- en contractmanager. Deze opzet is uitgebreid met onder andere een projectmanager, zorgconsultant, contractbeheerder, werkvoorbereider en technici die specifiek aan een regio binnen Nederland zijn gekoppeld. Kortom: een regioteam. Maak kennis met onze regiomanagers! 



14: 40 jaar zorgtechnologie
Het is een bijzonder moment voor ons in 2024, want we vieren ons 40-jarig jubileum in de wereld van zorgtechnologie! Wat zijn we trots op al die honderdduizenden bewoners, zorgverleners en zorgorganisaties die we hebben mogen helpen. Van de begindagen waarin we van 'kastje aan de muur' gingen, hebben we een transformatie doorgemaakt naar een tijdperk van veelzijdigheid en nieuwe inzichten vanuit onze eigen ontwikkelde systemen. Deze mijlpaal markeert niet alleen onze geschiedenis, maar belooft ook een nieuwe impact voor zorgorganisaties. We staan klaar om mooie dingen te doen en vernieuwende paden te bewandelen. Blijf ons zeker in de gaten houden, want dit feestelijke jaar staat bol van innovatie en vooruitgang!

15: Verkerk als onderdeel van VINCI Energies

We zijn met trots onderdeel van VINCI Energies Nederland. Wat heeft dat voor effect? Als lid van een groeiende netwerkorganisatie werken we bijvoorbeeld intensief samen met onze collega’s van Axians. Hierdoor ontstaat voor onze gebruikers een krachtig samenwerkingsverband van verschillende diensten die zorgorganisaties verder helpen. Zowel op het gebied van gedeelde kennis, ontwikkeling en klantcontact zien we mooie initiatieven ontstaan. In de toekomst gaan we steeds vaker gezamenlijk waardevolle proposities ontwikkelen voor de Nederlandse gezondheidszorg.   

Op naar een mooi jaar vol inventieve zorg en verandering!"

Met vriendelijke groet, 

Ivo de Koning 
Business Unit Manager 
Verkerk Service Systemen 

 

Terug naar Nieuws