blog-private-lte-1232-x-400-px

In de snel evoluerende wereld van de gezondheidszorg staan zorgorganisaties voortdurend voor nieuwe uitdagingen. Denk aan de groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare communicatie binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen. Met de voortdurende digitalisering en de toename van het gebruik van technologieën, is de vraag naar connectiviteit en dataverwerking nog nooit zo groot geweest.

Expert Martijn Zijlstra aan het woord: 

De uitdagingen
Traditionele communicatienetwerken voldoen niet langer aan de groeiende behoeften van zorgorganisaties. Enkele van de belangrijkste uitdagingen waar ze mee te maken hebben, zijn:

Betrouwbaarheid en snelheid: Cliëntgegevens, systemen, apparatuur en toepassingen vereisen een snelle en betrouwbare internetverbinding. Onderbrekingen kunnen een bedreiging zijn voor de continuïteit van zorgprocessen.

Beveiliging en privacy: Gezondheidsgegevens zijn bijzonder gevoelig en moeten worden beschermd tegen cyberaanvallen en ongeautoriseerde toegang.

Dekking: Het verzekeren van een naadloze dekking in grote zorgfaciliteiten met talloze kamers en gangen is een enorme uitdaging.

Netwerkbeheer: Het beheren van verschillende netwerkcomponenten en het waarborgen van efficiëntie kan een tijdrovende en kostbare taak zijn. Het contact en schakelen met diverse partners helpt hier ook niet in mee.

De oplossing: Private LTE voor zorgorganisaties
Dit is waar Private LTE-technologie in beeld komt en de problemen oplost waar zorgorganisaties mee te maken hebben. Een Private LTE is een privénetwerk voor een organisaties en biedt de mogelijkheid om een betrouwbare, snelle en veilige draadloze connectiviteit te creëren. Dit biedt tal van voordelen die de gezondheidszorg kunnen transformeren:

Betrouwbaarheid en snelheid: Private LTE-netwerken bieden een betrouwbare, snelle en robuuste connectiviteit, wat van vitaal belang is voor het snel overbrengen van alarmen en cliëntgegevens.

Beveiliging en privacy: Met Private LTE kunnen zorgorganisaties hun netwerk volledig beheren en beveiligen, waardoor ze de controle hebben over wie toegang heeft tot gevoelige medische informatie.

Dekking: Private LTE-netwerken kunnen worden ontworpen om een naadloze dekking te bieden in zelfs de grootste zorgfaciliteiten, waardoor de communicatie in elke hoek en kamer mogelijk wordt.

Efficiënt netwerkbeheer door ketenregie: Het beheer van een Private LTE-netwerk is veel eenvoudiger dan het beheren van verschillende onafhankelijke systemen. Het stroomlijnt netwerkactiviteiten en maakt kosteneffectief beheer mogelijk. We zijn er trots op om zorgorganisaties te ondersteunen bij het realiseren van volledige ketenregie op het gebied van Private LTE, wat betekent dat we ons niet beperken tot het leveren van technologie, maar ook zorgen voor naadloze integratie en optimaal beheer. Eén contact voor alle vragen, en dat is VSS.

De toekomst van gezondheidszorgconnectiviteit
Bij ons staat de veiligheid van bewoners en medewerkers bovenaan onze lijst met prioriteiten. We begrijpen het belang van directe en betrouwbare communicatie in kritieke situaties. Of het nu gaat om het snel reageren op een valpartij of het verlaten van een gebouw door een bewoner, het is van het grootste belang dat deze informatie onmiddellijk beschikbaar is voor zorgmedewerkers.

Daarnaast zijn we ons bewust van de noodzaak van persoonsbeveiliging in de zorg. Onze infrastructuur biedt de geruststelling dat uw medewerkers en bewoners kunnen vertrouwen op effectieve veiligheidsmaatregelen. Samen werken we aan een veiligere zorgomgeving waarop u kunt vertrouwen, ongeacht de omstandigheden.

Private LTE voor zorgorganisaties belooft niet alleen de huidige uitdagingen op te lossen, maar ook de toekomstige groei van de gezondheidszorg te ondersteunen. Het zal de weg vrijmaken voor baanbrekende toepassingen zoals real-time monitoring en geautomatiseerde processen.

Wij zijn er trots op om zorgorganisaties te ondersteunen bij de keuze en implementatie van Private LTE-oplossingen die hun zorgprocessen verbeteren, de veiligheid verhogen en de zorgervaring van cliënten verbeteren. Ik zeg altijd maar zo: Veiligheid is niet onderhandelbaar. En bij Verkerk Service Systemen stellen we alles in het werk om dit te waarborgen.

Vragen?
Heeft u vragen over hoe Private LTE-technologie uw zorgorganisatie kan transformeren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen of kijk eens verder bij ons thema Zorgfundament. Samen bouwen we aan een toekomst van geavanceerde, veilige en verbonden gezondheidszorg!

Met vriendelijke groet,

Martijn Zijlstra

Terug naar Nieuws