Ongeplande zorg planbaar maken

Je streeft als zorgorganisatie naar het planbaar maken van ongeplande zorg. In de dagelijkse realiteit ervaar je echter een aanzienlijke uitdaging die we anno 2024 niet langer kunnen negeren: werken op basis van subjectiviteit. Deze veelvoorkomende hindernis vormt een knelpunt dat dringend om een oplossing vraagt. Denk ook eens aan jouw multidisciplinair overleg (MDO), waarbij besluitvorming vaak wordt afgestemd op verschillende expertises en persoonlijke waarnemingen. Maar is het écht tastbaar? Of zetten we wel het juiste middel in met het verwachte resultaat? En klopt het zorgprofiel nog wel? Hoe maken we dit allemaal aantoonbaar?

De zorgsector van vandaag staat onder toenemende druk, waardoor de vraag naar een efficiënte en menselijke zorg van morgen steeds groter wordt. Om hieraan te voldoen, is een verregaande digitalisering essentieel. Onze visie is helder: Verkerk Service Systemen evolueert van zorgtechnologie naar een geavanceerd informatiesysteem op basis van sensoren en data voor zorgorganisaties!

Al jouw bronsystemen in één platform
Eén interface die je in staat stelt alle unieke bronsystemen, zoals sensoren en ECD's, van jouw zorgorganisatie met de juiste informatie te voorzien binnen een bestaand werkproces. Op het gebied van welzijn én zorg. Onze dienstverlening stelt je in staat het zorgproces te transformeren naar een goed georganiseerd en doelgericht niveau.

Makkelijk werken, sneller de juiste informatie
Dankzij ons nieuwe geavanceerde informatiesysteem maken we slimme koppelingen tussen mensen en data. Dit draagt bij in de onboarding van nieuwe medewerkers die snel in één applicatie kunnen werken met sensor en cliënt informatie in plaats van meerdere applicaties te gebruiken. De intake van nieuwe cliënten gaat via het huidige bronsysteem en het informatieplatform is direct gesynchroniseerd waardoor een medewerker deze informatie niet in meerdere systemen hoeft in te stellen.

Direct rapporteren in ECD
Ons informatiesysteem maakt het mogelijk om direct uit een incident een rapportage te doen in het ECD waarbij direct taken toegevoegd kunnen worden naar collega's of andere systemen. Tijdens de overdracht van diensten is het mogelijk om extra informatie toe te voegen door de medewerker zodat de collega die ziet en deze ook in het bron systeem wordt weggeschreven.

Capaciteit zorgverleners 
En geven we inzicht in de ingezette capaciteit van zorgverleners om een optimale bezetting te verwezenlijken. De zorgorganisatie vergroot hiermee inzicht en efficiëntie in werkprocessen. Hierdoor krijgen zorgprofessionals inzicht in patronen en kunnen zij beslissingen nemen op basis van feitelijke informatie.

Trends en effectief MDO
Zo volgen we bijvoorbeeld de trends in bewegingspatronen om de gezondheid en het welzijn van bewoners te bevorderen. Op basis van sensor en ECD-informatie wordt het mogelijk om effectiever het MDO-overleg te voeren, de afwijkingen worden besproken en vastgesteld in het bronsysteem. Mocht een nieuwe sensor functie geactiveerd moeten worden dan wordt deze automatisch gekoppeld aan de maatregelen in het ECD. Goed geïnformeerde zorg!

Enkele voorbeelden: 

Hoe voorkom ik dat ik een melding krijg dat iemand is gevallen? 

Onrustig slaapritme, wijziging in medicatie of langer op de rand van het bed blijven zitten over een bepaalde periode. Op basis van patroonherkenning zijn er verschillende triggers waardoor valgevaar ontstaat. Vooraf inzicht in wijziging van gedrag helpt dus hierbij om nét die ene stap voor te zijn richting valgevaar! 



Klopt het zorgprofiel van onze bewoners nog wel?  
Hoeveel cliënten hebben het verkeerde profiel binnen jouw zorgorganisatie? Dit wil je aantoonbaar maken met objectieve informatie uit alle bronsystemen rondom een cliënt. Van versnipperde informatie naar alles gestroomlijnd via één platform met vastgestelde triggers en trends. Sneller en onderbouwd de juiste zorgzwaarte! 



De overdracht tussen diensten is nu veel completer en sneller
Dat is nog eens een fijne start van een dienst: directe afwijkingen van bewoners uit de vorige dienst van zorgverleners in één overzicht voordat je zelf begint. Informatie verzamelen vanuit verschillende systemen is verleden tijd. Je bepaalt als organisatie zelf de beste dienststart voor jouw zorgverleners!

Ik word geholpen om actief te blijven
De vitaliteit van jouw cliënt staat voorop. En daar kun je vanaf nu op sturen. Minder beweging door het pand, ander slaapritme of verminderd toiletbezoek? Hier wil je over geïnformeerd worden. Zet een vitaliteitstrigger die invloed heeft op de beweeglijkheid en start op tijd een vitaliteitsprogramma! 

Benieuwd naar de werking? Bekijk hieronder enkele voorbeelden door onze collega Jeroen. Let wel, dit is een demo-omgeving. In ons definitieve informatieplatform kan de look and feel enigszins verschillen: 

Hoe werkt alarmering? 

In deze video legt Jeroen uit hoe de zorgalarmeringen in ons nieuwe platform binnen komen en verwerkt kunnen worden. Inclusief het direct wegschrijven in het ECD!



Hoe krijg je ultiem cliëntinzicht?
Collega Jeroen legt uit hoe ons nieuwe platform inzicht geeft in de data van uw organisatie. Dit biedt u bijvoorbeeld de mogelijkheid te weten of uw cliënten nog in het juiste zorgzwaarteprofiel zitten!



Hoe zie je in één overzicht de status van jouw bewoners?
Collega Jeroen toont hoe we het domotica-overzicht per cliënt laten zien. Dit verduidelijken we ook nog eens door middel van verschillende kleuren!

Hoe voeg je zelf sensoren toe?
Jeroen neemt je mee hoe het toevoegen van sensoren in het nieuwe platform gemakkelijk én snel door geautoriseerde zorgmedewerker zelf gedaan kan worden!

Vraag direct een demo aan van ons nieuwe informatieplatform op eigen locatie of in ons Experience Center in Zwijndrecht!