banner-website-tegelen

We zijn trots op onze samenwerking met Het Andere Wonen in Tegelen. Als leverancier en partner zijn we verheugd dat we mogen bijdragen aan deze vorm van ouderenzorg. Gelegen in het hart van de gemeenschap, biedt dit kleinschalige wooninitiatief een warm en vertrouwd thuis voor ouderen met een zorgindicatie. Hier staat het concept ‘je thuis voelen’ centraal, met comfortabele appartementen die voor iedereen toegankelijk zijn dankzij huursubsidie. Ontdek hoe deze zorginstelling onder leiding van Shardella niet alleen zorg verleent, maar ook een levendige en ondersteunende omgeving creëert waar bewoners zich echt thuis voelen.

Luisteren naar verhalen die gehoord moeten worden
De gemeenschappelijke ruimte is gezellig druk en verschillende bewoners drinken gezamenlijk een kop koffie. Shardella, met meer dan twee jaar decennia ervaring in de zorg, deelt de drijfveer achter haar missie: “In een wereld waar zorg vaak neigt naar een gestandaardiseerde routine, wil ik een verschil maken.” Ze benadrukt dat haar eigen normen en waarden, waarin luisteren naar het individu een belangrijke rol spelen, ook in haar werk voorop staan. “Bewoners vinden hier een thuis ver weg van de lopende band van de standaardzorg, met de verzekering dat hun verhalen gehoord worden,” aldus Shardella.

Zorgtechnologie ondersteunt
Vanuit deze missie en visie wordt ook het gebruik van zorgtechnologie ingericht. Shardella: “Technologie wordt doelbewust ingezet, alleen waar nodig, om onnodige verontrusting te vermijden.” Specifiek betekent dit dat zorgtechnologie zo min mogelijk wordt ingezet. Als zorgondernemer heb je dit in samenwerking met Verkerk Service systemen zelf in de hand. “Door dat zorgtechnologie ondersteunt, en niet leidend is, omarmen bewoners veel meer de sfeer van thuis,” verklaart Shardella. De eigen regie van de bewoners wordt niet afgenomen, maar daardoor juist versterkt.

Zorg op maat dankzij zelfregie
Bij Het Andere Wonen in Tegelen wordt elke bewoner omarmd met zorg die niet alleen de fysieke behoeften omvat, maar ook de emotionele en sociale dimensies van hun welzijn. In de schaduw van gepersonaliseerde zorg bloeit het gevoel van eigenwaarde en thuiskomen. Het mooiste wat Shardella benoemt is dan ook dat bewoners aangeven “thuis” te zijn. Er wordt afgeweken van het ‘one size fits all’ principe en iedereen krijgt zorg op maat.

De samenwerking met Verkerk Service systemen maakt het voor zorgondernemers zelf mogelijk bijvoorbeeld halszenders toe te voegen, of de multisensor in te schakelen. Shardella: “De technologie wordt daardoor een dienend instrument en makkelijker omarmd. Alarmeringssystemen en bewegingssensoren worden zeker ingezet. Maar alleen als geruststellende aanwezigheid wanneer nodig, niet als standaard routine. Daarbij wordt de privacy en de zelfstandigheid van bewoners geëerd.” Er wordt harmonie en rust gecreëerd bij de bewoners. Volgens Shardella dé kracht van gelukkig oud worden.

Wij zijn trots op deze samenwerking en de bijdrage aan het realiseren van een persoonlijke en rustgevende woonomgeving voor ouderen met een zorgindicatie. Bij Het Andere Wonen Tegelen worden aandacht, maatwerk en rust verweven tot een thuis voor de bewoner.

Terug naar Nieuws