Zachary studeerde af met een technologie beslisstool en slaagde daarmee niet alleen, maar hielp ook Verkerk Service Systemen een waardevolle stap richting de toekomst te zetten. Hoe heeft hij zijn stageperiode ervaren? Wat heeft hij geleerd? En welke tips heeft hij voor toekomstige stagiaires? Lees hier zijn verhaal. 

Hoe ben jij bij Verkerk Service Systemen (VSS) terechtgekomen en waarom heb je voor VSS gekozen om hier je stage te gaan doen? 

Zachary: "Ik had een bericht op LinkedIn geplaatst dat ik op zoek was naar een stageplek. Stephanie, de officemanager van VSS, benaderde me en vroeg of ik Verkerk kende. Ik kende Verkerk nog niet echt, maar na wat onderzoek leek het me een geweldige plek om stage te lopen. We hebben een gesprek gehad en ik werd in contact gebracht met Ruud. Ruud is Manager Product & Business Development bij VSS en met hem had ik een prettig gesprek. Na een rondleiding formuleerden we samen een opdracht die perfect aansloot bij mijn interesses in sensoren en camera's in de zorg." 

Wat was de opdracht precies? 

"De opdracht was om onderzoek te doen naar de impact en beleving rondom sensoren en camera's, vooral bij zorgmedewerkers. Ik moest uitzoeken hoe VSS, samen met een ouderenzorgorganisatie de inzet van deze technologieën kon verbeteren. Extra leuk vond ik dat ik daarin ook bij klanten van VSS langs mocht. Ik heb van Ruud hierin veel verantwoordelijkheden en vertrouwen gekregen. Uiteindelijk heb ik een technologie beslistool ontwikkeld, een soort blauwdruk in Excel, waarmee VSS tijdens gesprekken met organisaties kan achterhalen waar hun behoeften liggen en welke technologie het beste aansluit," aldus Zachary. 

Kan je een voorbeeld van je week schetsen? 

"Ik kwam meestal twee keer per week naar kantoor, soms drie keer. De rest van de tijd werkte ik thuis of was ik op bezoek bij klanten. Ik had veel vrijheid en flexibiliteit om mijn agenda zelf in te plannen, wat echt fijn was. Dankzij Ruud kon ik ook gebruik maken van een bedrijfsauto voor klantbezoeken, wat perfect geregeld was. Ik hoefde alleen maar even bij de receptie langs te lopen om een van de auto’s te reserveren en dan kon ik daar zonder problemen mee op pad. Super hoe dat geregeld was en dat stagiaires daar ook gebruik van mogen maken!" 

Zou je de volgende keer iets anders doen in je stage? 

Zachary vervolgt: "Ik zou vooraf misschien wel de opdracht concreter definiëren en meer sturing vragen van mensen. Mijn onderzoek was vrij breed, wat het soms lastig maakte om de rode lijn te zien. Daarnaast zou ik klanten meer betrekken bij de opdracht en ze gedurende het proces regelmatig updates geven. Dat heb ik wel echt geleerd." 

Wat blijft je het meest bij aan deze periode? 

Zachary: "De begeleiding en de vrijheid die ik had, hebben een grote indruk op me gemaakt. Ik heb veel geleerd over mijn eigen capaciteiten en waar ik nog aan kan werken. Collega’s binnen VSS hebben allemaal hun deuren open staan, maar ik moest wel zelf proactief mijn informatie vragen. Het komt niet aanwaaien maar de medewerking die ik van collega’s kreeg was super! De positieve reacties op mijn eindpresentatie waren ook een hoogtepunt." 

Heb je nog tips voor VSS? 

Zachary: "Blijf stagiaires met open armen ontvangen en help ze waar mogelijk. Houd de sfeer binnen de organisatie zoals die nu is. Het laagdrempelige en gezellige maakt dat het gemakkelijk is als stagiaire om bij collega’s binnen te stappen. Voor andere stagiaires geeft Zachary nog een tip: “zorg ervoor dat de opdracht duidelijk en concreet is, en neem de ruimte om je eigen interesses te ontdekken."

We zijn trots op Zachary en zijn prestaties tijdens zijn stage bij VSS. Zijn onderzoek en de ontwikkelde technologie beslistool zullen zeker bijdragen aan het verbeteren van de zorgtechnologieën die we aanbieden. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière en hopen dat hij terugkijkt op een waardevolle en leerzame tijd bij ons.

 

Is stagelopen of zelfs afstuderen bij VSS ook iets voor jou? Kijk hier wat er mogelijk is!  

Terug naar Nieuws