header-thema-bewegingsvrijheid-1

Leven met bewegingsvrijheid is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Voor bewoners met dementie ligt dit vaak anders. Zij wonen dikwijls op een gesloten afdeling om hun veiligheid te waarborgen. En dat terwijl meer bewegingsvrijheid bijdraagt aan een betere gezondheid en meer geluk. Daarom sluiten we binnen ons thema Bewegingsvrijheid geen deuren, maar zetten deze juist open. Tenzij dit echt niet anders kan.

Vrij bewegen met strategische technologie
Hoe werkt het? De leefomgeving van de bewoner wordt opgedeeld in zones. Onze technologie die op strategische plekken is geïnstalleerd, kan deuren sluiten op afstand en informeert de medewerker over de actuele locatie van de bewoner.

Individuele leefruimte voor vrijheid
Iedere bewoner heeft op basis van het zorgleefplan een passende leefruimte waarin hij of zij vrij kan bewegen. Zo kan een bewoner binnen zijn leefruimte zelfstandig een kop koffie drinken in het grand café. Als een bewoner voor een doorgang staat die niet is toegekend aan de persoonlijke leefruimte, sluit deze automatisch. Dankzij de technologie wordt de zorgverlener geïnformeerd dat de bewoner voor de doorgang staat.

Veiligheid en bewegingsvrijheid in balans
Als twee bewoners met verschillende leefruimtes voor een doorgang staan waar de één wel toegang tot heeft en de ander niet, dan zal de doorgang gesloten worden. Deze blijft gesloten totdat de bewoner die geen toegang heeft buiten het bereik is van de sensor.

 

Open deuren dankzij technologie
Door de inzet van zorgtechnologie is het mogelijk om bewoners het gewone leven te laten behouden en hen zo veel mogelijk veilige bewegingsvrijheid te geven. Deze oplossingen kun je afstemmen op de individuele behoefte en mogelijkheden van iedere bewoner. Naast bewegings- en geluidsdetectie, is ook persoonlijke track and trace een ideale manier om bewoners nauwkeurig te volgen, zonder dat dit het dagelijks leven belast. Uiteraard allemaal binnen de wetgeving, privacyrichtlijnen, geprotocolleerd en passend bij iedere zorgorganisatie.

Samen voor een beter leven
Bij ons thema Bewegingsvrijheid staat het verbeteren van de persoonlijke vrijheid voorop. Door bewegingsvrijheid te bevorderen met behulp van strategische technologie, streven we naar een betere kwaliteit van leven voor bewoners. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk advies op maat.

Ontdek hoe ons thema Bewegingsvrijheid het levensgeluk van bewoners naar een hoger niveau tilt!