de-willaert

Opdrachtgever

Avoord

Opdracht

Basis op orde, lat omhoog!

Uitwerking

De Willaert in Etten-Leur huisvest 135 comfortabele appartementen van 80 tot 150 m2. De appartementen zijn geschikt voor iedereen die (nu of in de toekomst) zorg nodig heeft en zelfstandig wil blijven wonen. 

“Basis op orde, lat omhoog”
De titel van het innovatieplan van Avoord en Verkerk Service Systemen om zes woonzorglocaties en het hospice naar een hoger niveau te tillen. Vanuit één platform worden de zeven locaties aangestuurd, de basis is gelijk getrokken qua ICT en telefonie infrastructuur, smartphones, zorgalarmering in kamers en woningen, persoonlijke alarmering, Verkerk zorgapplicatie en ActiveDirectory. Alles werkend op één platform geeft de organisatie de mogelijkheid om een goed inzicht te krijgen in de werkwijze van de locaties middels het business intelligence platform.

Na het op orde hebben van de basis, kan er gewerkt worden aan “de lat omhoog’. Per locatie wordt nu gezamenlijk gekeken welke zorgtechnologie een waardevolle toevoeging is voor de cliënt voor het behoud van eigen regie. Zo is De Willaert uitgerust met een geavanceerd dwaaldetectiesysteem en zal hier later een leefcirkelplan aan worden toegevoegd. De leefcirkels kunnen worden ingezet bij cliënten die hierbij ook daadwerkelijk gebaat zijn.

Onlangs is gestart met de integratie van A-LOX sloten op het zorgsysteem. De A-LOX sloten activeren of ontgrendelen de kamerdeur door de hals- of polszender van de bewoner. 

Hoe verloopt zo'n proces? Bekijk de video! 

Terug naar Langdurige zorg