het-andere-wonen-unitashof-1-392-x-299-px-1-

In het Brabantse Heusden is in april 2022 een gloednieuwe zorglocatie voor bewoners met dementie geopend. Het Andere Wonen Unitashof is als franchiseformule onderdeel van Het Andere Wonen-concept die zorgondernemer Bob de Beer met passie en toewijding leidt. Bob woont samen met de bewoners in deze woonzorglocatie. Hiermee wordt persoonlijke aandacht en zorg op maat gewaarborgd voor alle bewoners. Alle 20 appartementen zijn voorzien van zorgtechnologie van Verkerk Service Systemen. Hiermee bieden ze bewoners met geheugenproblemen naast een nieuw thuis ook een veilige woonsituatie. Hoe gaat het nu een jaar verder?

Bob de Beer staat met trots in de tuin. “Deze plek is heel belangrijk”, zegt Bob. “Van passieve bewoners willen we graag naar actieve bewoners, de tuin is hiervoor de meest geschikte plek. Na de aanleg bleef er weinig budget over voor goed tuinmeubilair. We vroegen aan de nieuwe bewoners of zij hun tuinmeubilair konden meenemen. En wat bleek? De mensen vinden het hartstikke fijn om aan hun eigen tafel te zitten en zorg voor diversiteit en een thuisgevoel.”

Maatwerk voor kleinschalige zorg
Een oplossing dus die de kwaliteit van het leven van de bewoners verbetert. Zo werken ze graag bij Unitashof. Bob: “Als organisatie staan we voor een veilig en warm thuis, waarbij zorg en welzijn hand in hand gaan. Het is belangrijk dat de bewoners het gevoel hebben thuis te zijn. De 20 appartementen, de gezamenlijke ruimte inclusief keuken, de tuin en zorgtechnologie voor onze bewoners. Dat is onze basis en moet goed werken. Al deze elementen dienen bij te dragen aan een veilig en warm thuis. Specifiek voor zorgtechnologie betekent dat het volgende; niet te veel en zo min mogelijk zichtbaar. In Verkerk Service Systemen vonden we een partner die hier in meedenkt, expertise heeft en kan opschalen qua inzet van zorgtechnologie waar en wanneer nodig. Een voorbeeld hiervan zijn onze leefcirkels.

Zelfregie en integreren
Er waren voor Bob nog twee belangrijke redenen voor de samenwerking: “Na de volledige implementatie is het mogelijk om zelf zaken te regelen omtrent de inrichting en het gebruik van zorgtechnologie zoals het zelf aanmelden van hals- of polszenders.

Als zorgondernemer heb je dit dus zelf in de hand. Een ander belangrijk speerpunt was de mogelijkheid voor integraties met producten en diensten van derden. Als er een bewoner is met een bepaald type ondersteuning is de koppeling op het zorgplatform van Verkerk snel gemaakt.”

Veiligheid en privacy met persoonlijke deursturing
Een volgende de stap die Het Andere Wonen Unitashof wil gaan zetten is gepersonaliseerde deursturing voor de bewoners. Zij kunnen dan met hun pols- of halszender hun eigen voordeur openen. Bob: “De pols- en halszender die we gebruiken voor de leefcirkels fungeert ook gelijk als sleutel. Bewoners die verder in het dementieproces zitten zullen minder snel geneigd zijn de zender te willen af doen, hij is namelijk belangrijk voor hen. De bewoners behouden zo hun eigen plekje, privacy, eigen regie en zelfredzaamheid.


Eenvoud met de groene golf
De zorgverleners, gastvrouwen en andere medewerkers die betrokken zijn bij de bewoners zijn uitgerust met een smartphone en de VSS zorg app Sherpa. Bob: “In de zorg app handelen we alle zorgalarmeringen af, communiceren we onderling en zit een duidelijk dienstenoverzicht van collega’s. Het werkt ontzettend fijn en snel. Een melding of zorgvraag is in no-time zichtbaar op de smartphone. Het afhandelen van oproepen is ook gemakkelijk, volg de groene golf en het kan niet mis gaan.”

Data als volgende stap in het proces
Nu de medewerkers bekend zijn met het werken met smartphones is Unitashof klaar voor de volgende stap in het zorgtechnologieproces; de implementatie van business intelligence. De verzamelde data uit de zorgtechnologie is hiermee inzichtelijk om de zorg te verbeteren. “In ons zorgconcept zorg je niet alleen voor bewoners, maar leef je met ze. We koken lekkere maaltijden samen, doen boodschappen of een spelletje. We zien ze veel en maken hun ontwikkeling van dichtbij mee. Fijn dat we dus binnenkort gebruik maken van het zorgdashboard, we zijn er klaar voor. Zo kan de data de juiste ondersteuning bieden of onze waarnemingen kloppen  en sturen we daarop. Zo kan er aan verwachtingsmanagement gedaan worden en kunnen we sneller optimaliseren op basis van feiten. Zo gaan we samen met Verkerk Service Systemen stapsgewijs naar ultieme zorgverlening”, concludeert de enthousiaste zorgondernemer.  

 

Interesse in onze zorgtechnologie die past bij jouw organisatie? We vertellen er graag alles over in een persoonlijk gesprek!

Terug naar Nieuws