edward-keus-verkerk-service-systemen-2

Na 25 mei is de storm weer gaan liggen rondom AVG. Het domineert de media niet meer. Hoe nu verder? Onze expert op het gebied van AVG Edward Keus aan het woord! 

"Wat waren we allemaal druk met AVG de laatste tijd. Druk met persoonsgegevens, (sub) verwerkersovereenkomsten, privacyverklaring, beleid, procedures, privacy management, informatiebeveiliging, bewaartermijnen, gedragsregels, datalekregister, verwerkingsregister, toestemming, functionaris gegevensbescherming, gegevensbeschermingseffectbeoordeling, awareness, trainingen, toolboxen, presentaties, e-books, posters, mailing, plannen, controle, toegang, functiescheiding, clear screen/desk, classificatie, cryptografie, datadragers, versiebeheer, wachtwoorden, rechten betrokkenen, risicoanalyses, verklaringen, privacy by design, media, etc.

We waren druk want alles moest 25 mei jongstleden AVG ‘compliance’ zijn. Ook ik was druk. Samen met de interne werkgroep AVG/GDPR binnen de Verkerk Groep om bovenstaande termen en activiteiten blijvende handen en voeten te geven. Het bleek een flinke klus maar het is ons gelukt. Verkerk was 25 mei jongstleden privacy proof. Met voldoening kijk ik terug op een intensieve en leerzame periode.

Maar hoe nu verder?
Na 25 mei is de AGV-storm weer gaan liggen. Het domineert de media niet meer. Echter, privacy moet onze aandacht blijven houden en het naleven van de AVG moet een continue proces zijn en onderdeel van de bedrijfscultuur. Verkerk Service Systemen (VSS) heeft privacy hoog in het vaandel staan. Bij het ontwikkelen en leveren van onze innoverende producten en diensten, moeten en blijven wij aandacht besteden aan privacy verhogende maatregelen. 

Doortrekken naar ISO27001
In het kader van de AVG heeft VSS besloten om deze wetgeving door te trekken naar de ISO27001. De ISO27001 is een ISO standaard waarbij aangetoond kan worden, via het hanteren van een set van beheersmaatregelen, processen en procedures, dat er serieus met informatiebeveiliging wordt omgegaan. VSS heeft de ambitie om begin 2019 ISO27001 gecertificeerd te zijn.

Samen met de interne werkgroep zal ik komende periode weer druk zijn met Awareness (training, bewustzijn en bekwaamheid), implementatie, readiness, optimalisatie en tenslotte certificatie. Weer een drukke periode maar zeker ook eentje die voldoening gaat geven en leerzaam zal zijn.

Wie is Edward keus? 
Edward Keus is projectmanager binnen Verkerk Service Systemen en is verantwoordelijk voor Quality Assurance, Quality Control en AVG. Daarbij is hij betrokken bij de technische, financiële en commerciële realisatie van een wisselend aantal grote innovatieve projecten op het gebied van zorgdomotica, beveiliging en communicatie.

Terug naar Nieuws