-blog-stephan-jongbloed-oog-voor-de-samenleving-1232-x-400-px-

We geloven bij Verkerk sterk in het idee dat bedrijven niet alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen welzijn, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van de samenleving als geheel.  Hoe doen we dat dan? 

Collega Stephan Jongbloed neemt je mee in onze bedrijfscultuur: 

"Ik voel me al 15 jaar bevoorrecht om deel uit te maken van een organisatie die niet alleen gericht is op zakelijk succes, maar ook een diep gewortelde betrokkenheid bij de samenleving koestert. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat we als Verkerk al meer dan 100(!) jaar onderdeel uitmaken van de omgeving Drechtsteden. Inmiddels met 300 collega's van al onze business units, elke dag werkend aan de mooiste projecten door heel Nederland. 

Belangrijke pijler
Het past bij onze manier van denken en doen in de dagelijkse praktijk om oog te hebben voor de samenleving waarin we leven. We geloven bij Verkerk sterk in het idee dat bedrijven niet alleen verantwoordelijk zijn voor hun eigen welzijn, maar ook voor de gezondheid en het welzijn van de samenleving als geheel. Deze overtuiging heeft geleidt tot het opzetten van diverse solidaire initiatieven die een belangrijke pijler vormen van onze bedrijfscultuur.

We zetten Zwijndrecht in beweging
Een concreet voorbeeld van onze initiatieven die denk ik het meest bekend is: onze eigen Verkerkloop. In 1973 bedacht door oud-collega Henk als mooie activiteit rondom het 50-jarig jubileum van Verkerk. Anno 2024 is het één van de grootste hardloopwedstrijden van de regio met duizenden deelnemers van jong tot oud. Zo helpen we mee aan de gezondheid en fitheid van de inwoners van Zwijndrecht en ver daarbuiten. En doordat het evenement zonder winstoogmerk is, worden de inkomsten elk jaar aan een lokaal goed doel geschonken. Hoe mooi is het dat we recent mee hebben geholpen om onder andere een nieuw bos en de verbouwing van de lokale kinderboerderij te realiseren. Elke keer als ik er weer langs rijd besef ik me hoe uniek het eigenlijk is. Ik heb zelf jarenlang de rol van Hoofd Organisatie mogen bestieren en "hardloop" tegenwoordig zelf mee om te werken aan mijn eigen gezondheid en fitheid. En dat is op bepaalde momenten hard nodig kan ik verklappen... 


Vrijwilligerswerk? Zijn we fan van!
Een ander aspect van onze solidariteitsaanpak is het stimuleren van vrijwilligerswerk binnen onze organisatie. We moedigen onze collega’s aan om actief deel te nemen aan lokale gemeenschapsprojecten. Of het nu gaat om het ondersteunen van voedselbanken of het assisteren bij de lokale sportvereniging, we geloven dat betrokkenheid op elk terrein het weefsel van de samenleving versterkt. Vandaar dat we bij Verkerk Service Systemen onze steuntje-in-de-rug actie ontwikkelden, waarbij collega’s hun vrijwilligerswerk kunnen aanmelden voor ondersteuning in de vorm van bijvoorbeeld materialen. Erg tof om daar elk jaar betrokken bij te mogen zijn en de toewijding van iedereen aan te horen. Dan besef je dat er veel meer is dan werk alleen.  


Onderdeel van de samenleving zijn
Iets breder getrokken is VINCI Energies, waar we als Verkerk onderdeel van zijn, uit hetzelfde hout gesneden. De VINCI Foundation ondersteunt sociaal-maatschappelijke organisaties die ervoor zorgen dat iedereen onderdeel kan zijn van de samenleving. Het initiatief ondersteunt duurzame projecten die als doel hebben het bevorderen van toegang tot de arbeidsmarkt en het bouwen aan een betere samenleving. Collega’s kunnen een mooi project indienen waarbij ze zelf als ambassadeur betrokken blijven. Hier zijn mooie blijvende resultaten mee behaald.

Deze initiatieven zijn geen eenmalige inspanningen, maar een integraal onderdeel van wie we zijn. We zijn vastbesloten om voortdurend te zoeken naar nieuwe manieren om onze bijdrage aan de samenleving te vergroten. Zelf een idee? Laat het mij zeker weten!"

Met vriendelijke groet,

Stephan Jongbloed
Brand Communications Manager

Terug naar Nieuws