refugium-sommelsdijk-verkerk-service-systemen-groot

Opdrachtgever

Woongoed GO en Sjaloom Zorg

Opdracht

Opzet en realisatie alarmeringopvolging efficiënter door middel van applicaties via een smartphone

 

Uitwerking

Refugium aan de Stoofhoek in Sommelsdijk is ingrijpend verbouwd en geschikt gemaakt voor de toekomst. Er zijn 29 appartementen gecreëerd die huisvesting bieden aan bewoners met een verstandelijke beperking die zelfstandig kunnen wonen met weinig begeleiding. In opdracht van Woongoed GO en Sjaloom Zorg mochten wij als leverancier meedenken in de toe te passen zorgtechniek, welke ter ondersteuning van de bewoners en zorgmedewerkers is geïmplementeerd.

Smartphones
Gezamenlijk hebben we een aantal uitgangspunten geformuleerd om te komen tot een mooie oplossing. Gezien de toekomstgerichtheid was het een eis dat alle oplossingen op basis van IP zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de zorgmedewerkers gebruik maken van smartphones om de zorgoproepen af te handelen en in direct contact te staan met de bewoners.

Verkerk Zorgapplicatie
Tevens is de toegangscontrole opgenomen in onze Verkerk Zorgapp., zodat de zorgmedewerkers op de smartphones zien wie er aanbelt en na beeldverificatie kunnen besluiten of zij de deur op afstand opensturen. Een veilig gevoel voor bewoners, maar ook voor de zorgmedewerkers.   

Een mooi project waar we gezamenlijk met Verkerk Elektrotechniek mochten optrekken voor het leveren van alle gewenste apparatuur, bekabelingswerkzaamheden en montage!

Terug naar Langdurige zorg