Veiligheid voor mens en dier, schadebeperking en bedrijfscontinuïteit zijn enkele begrippen waar Verkerk Service Systemen aan denkt bij branddetectie.

Erkend
Als erkend Branddetectiebedrijf zijn we officieel erkend voor het schrijven van een Programma Van Eisen (PVE) en het projecteren, installeren, inbedrijfstellen, certificeren en onderhouden van brandmeld- en ontruimingsinstallaties. Wij werken volgens de geldende normen en voorschriften en hebben ervaren en speciaal opgeleide projecteringsdeskundigen in dienst die voor elke situatie een passende en veilig oplossing bieden.

Bij calamiteiten kan het noodzakelijk zijn om een gebouw geheel of gedeeltelijk te ontruimen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij brand of als voorzorgsmaatregel bij een eventuele dreiging. Een ontruimingsalarminstallatie is in zo’n situatie een hulpmiddel om de ontruiming van personeel, bezoekers of patiënten op een snelle en veilige manier te realiseren.

Goede beveiliging
Door middel van een alarm (luid alarm, stil alarm of gesproken woord) waarschuwt de installatie de aanwezige personen in een pand en kan de evacuatie beginnen. Voor een goede beveiliging tegen brand is de combinatie met een brandmeldinstallatie sterk aan te bevelen.