In de toekomst zullen senioren steeds langer zelfstandig blijven wonen en er moet meer met minder. En het liefst op een eenvoudige en goedkope manier. Door het toepassen van slimme technieken ontstaan er efficiënte oplossingen om het leven comfortabeler te maken. Iedereen heeft daarnaast zijn of haar eigen behoeftes. Gemakkelijk real life contact met familie of vrienden bijvoorbeeld. Ontspanning door middel van spelletjes of het openen van de voordeur of gordijnen op afstand vanwege mindere mobiliteit. Een medicatieherinnering of de behoefte aan specialistische zorg.

VSS LIFEconnection
VSS LIFEconnection is het persoonlijke platform voor service, welzijn, veiligheid en zorg. Het online platform creëert een efficiënte en prettige samenwerking tussen de gebruiker, familie, mantelzorgers en professionele zorgverleners. VSS LIFEconnection biedt organisaties een toekomstbestendig platform op korte en lange termijn. Een paar speerpunten:

- Realtime services op afstand
- Meer functionaliteiten voor minder kosten
- Optimalisatie van het zorgproces
- Merkonafhankelijke samenwerking (ook bestaande installaties)

Een netwerk van hulpverleners
Een gebruiker van VSS LIFEconnection kan op deze manier een netwerk van hulpverleners om zich heen bouwen van buren, familie, verenigingen, mantelzorgers en zorgorganisaties. Die allemaal klaar staan voor eigen specifieke behoeftes  met een specifieke manier van afhandelen op het gebied van sociaal contact, veiligheid, comfort en zorg. Aan elke dienst is namelijk een traject te koppelen: naar wie moet de vraag gestuurd worden, op welke manier en via welk communicatiemiddel moet de hulpverlener de vraag ontvangen? Wie is er op dat moment beschikbaar? Wie is er in de buurt? Wie is het meest geschikt voor deze vraag?

Statusoverzicht voor gebruiker en hulpverlener
Het gebruik van een dienst inclusief de afhandeling kan worden vastgelegd in een statusoverzicht waardoor gebruik gemakkelijk inzichtelijk wordt. Aan de hand hiervan kan desgewenst een profiel aangepast worden. De behoefte van een mens verandert namelijk, en VSS LIFEconnection verandert net zo makkelijk mee. Zo behoud je de regie over je eigen leven met de zekerheid van snelle hulp!

Cloud
Het VSS LIFEconnection online platform werkt via een private cloudomgeving die speciaal ontwikkeld is voor de gezondheidszorg. Elke organisatie heeft een eigen, unieke, maximaal beveiligde cloud, waarin alle specifieke verzoekafhandelingen worden bewaard. Alleen diegene die de organisatie specifiek heeft toegewezen heeft toegang tot deze gegevens. Deze gang van zaken waarborgt de continuïteit en de veiligheid aangezien de processen via een cloudomgeving aan de hoogste eisen van webveiligheid voldoen en regelmatig worden gecontroleerd.

Zorgeloos verbonden
Het platform biedt legio mogelijkheden om veilig, verzorgd en langer comfortabel thuis te wonen op basis van betaalbare, beschikbare en veilige internet technologie. VSS LIFEconnection: zorgeloos verbonden!