zorgcentrum-op-den-toren

Opdrachtgever

Cicero Zorggroep

Opdracht

Opzet en realisatie alarmeringopvolging Zorgcentrum Op den Toren efficiënter en goedkoper door middel van applicaties via de smartphone.

 

Uitwerking

Op den Toren in Nuth is een innovatief zorgcentrum van Cicero Zorggroep. Op den Toren biedt verzorgingshuiszorg en psychogeriatrische verpleeghuiszorg in een prachtig gebouw, voorzien van alle gemakken en de nieuwste technologieën (domotica). 

In samenspraak is een dynamische smartphone app ontwikkeld die het verzorgend personeel niet plaatsgebonden maakt en waardoor het mogelijk is om op afstand zorgoproepen te monitoren, aan te nemen en af te handelen. Het toegepaste VSS verpleegroepsysteem in het zorgcentrum bevat diverse slimme integraties zoals multi sensoring, dwaaldetectie met leefcirkels en camera-observatie per afdeling en/of kamer. Door het gebruik van de smartphone met de Verkerk Zorgapplicatie is het voor elke verzorgende mogelijk om direct camerabeelden te bekijken van een situatie in het gebouw of woning, up-to-date informatie over binnengekomen oproepen in het alarmoverzicht te raadplegen, zoals wie deze heeft aangenomen en wie een melding heeft afgehandeld. Een oproep van een bewoner kan via camerabeelden en/of spreekverbinding beoordeeld en beantwoord worden zodat de verzorging op afstand beter kan inschatten of er eventuele hulp nodig is. Door innovatief denken is optimalisatie gerealiseerd van het zorgproces, Cicero is klaar voor de toekomst!

 

Terug naar Langdurige zorg