header-blog-wat-gaat-vss-jou-in-2023-brengen-1232-x-400-px-

2022 was een mooi jaar voor Verkerk Service Systemen. Met prachtige opdrachten bij nieuwe en bestaande klanten zijn we elke dag bezig waar we goed in zijn én steeds beter in worden: zorgen voor maximale persoonlijke aandacht en passende zorg voor bewoners en het verhogen van werkgeluk bij zorgmedewerkers. Business Unit Manager Ivo de Koning neemt ons mee wat 2023 onze gebruikers gaat brengen!   

Ivo de Koning: “We bouwen mee aan de gezondheidszorg van de toekomst met onze zorgtechnologie. Dat is onze drijfveer. Om dit doel te behouden zijn we achter de schermen continue bezig om ons te vernieuwen. Bijvoorbeeld met functioneel advies, ketenregisseurschap, vernieuwde implementatieprocessen en werken vanuit regioteams. Met 18 nieuwe collega’s die we verwelkomden in 2022 worden onze intenties goed zichtbaar. Een kleine greep wat VSS zorgorganisaties in 2023 gaat brengen:

Van idee tot succesvolle implementatie
Naast onze kennis en ervaring op technisch vlak, nemen wij steeds vaker de rol van functioneel adviseur op ons. Waar we ons vroeger conformeerde aan een (Programma van Eisen) PVE zijn wij tegenwoordig de partij die samen met de gebruikers het PVE ontwikkelt. In de inventarisatiefase kijken we met name waar de knelpunten liggen en de kansen tot verbetering. Vraagstukken als: wat zijn nu eigenlijk de echte pijnpunten van de organisatie? Met welke expertise zijn zij het meest gebaat? En, wat is er nodig aan zorgtechnologie die ook daadwerkelijk iets toevoegt? Wij nemen de organisatie mee aan de hand van workshops, bijeenkomsten en praktijkvoorbeelden. Alle uitkomsten hiervan in combinatie met onze 40 jaar ervaring als betrouwbare partner in de gezondheidszorg vatten we samen in een functioneel ontwerp die daadwerkelijk bijdraagt aan efficiënte zorgverlening.  

VSS als ketenregisseur
Voor ketenverantwoordelijkheid ontstaat steeds vaker de behoefte om dit bij Verkerk onder te brengen. We functioneren hierin als single point of contact voor alle zorgtechnologie en aanverwante diensten van derden. Een geruststellend gevoel voor de zorgorganisatie. Om die reden kijken we continue hoe we zorgorganisaties beter kunnen ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden. Ze zijn tenslotte niet op zoek naar service maar naar ontzorging. Wordt de zorgtechnologie nog steeds op de juiste manier ingezet? Voldoet de levensduur nog? Waar kunnen we gezamenlijk optimaliseren? Welke partijen zijn in de keten verantwoordelijk voor betrouwbare technologie? Wij helpen met het zoeken naar de juiste antwoorden.  

Thematisch en methodisch werken
Implementeren van nieuwe zorgtechnologie zorgt voor grote verandering bij de zorg. Verandering roept weerstand op bij gebruikers, dit terwijl de gebruikers het succes bepalen van de implementatie. Hoe kunnen wij dit succes verhogen?

  • Goede functionele inventarisatie
  • Gefaseerde implementatie
  • Training en adoptie centraal in de implementatie
  • Het tempo wordt bepaald door behoefte en niet door techniek


Zo spelen wij een intensieve rol in de technische ontzorging van zorgmedewerkers.

Nieuwbouw bedrijfspand
Begin juli 2021 werden we opgeschrikt door een brand binnen ons bedrijfspand die ons niet onberoerd heeft gelaten. Met ongekende krachten van alle collega’s is de impact voor onze gebruikers beperkt gebleven. Ik ben ongekend trots hoe we in een roerige tijd de rug recht hebben gehouden. Nu de rook en roet letterlijk is weggeveegd en ons interieur compleet is vernieuwd zijn we klaar om vanaf januari vanuit ons nieuwe bedrijfspand te werken. Een nieuwe werkomgeving met Energielabel A++ waar het fijn werken is en een inspirerende ontmoetingsplek voor collega’s en relaties. Kom dus zeker een keer kijken!

Nieuwbouw Verkerk Service Systemen

Vestiging Almelo
1 juni 2022 hebben wij onze vestiging in Almelo geopend. Wij willen nog dichter bij onze klanten zitten. Zo begrijpen we wat er speelt, wat hun uitdagingen zijn en hoe wij hierin kunnen ondersteunen. De regio’s Noord- en Oost Nederland zijn voor ons een belangrijke omgeving met veel zorgorganisaties die we graag bijstaan om hun doelen te bereiken. Een tweede locatie van Verkerk Service Systemen, en daarmee betere spreiding over Nederland, past hier dus uitstekend bij. Met 9 enthousiaste collega's draait vestiging Almelo al op volle toeren en gaan in 2023 op dezelfde manier verder. 

Werken vanuit regioteams

Naast de nieuwe vestiging in Almelo verandert ook vanaf 2023 de werkstructuur binnen Verkerk Service Systemen om nog beter bij onze klanten aan te sluiten. Eerder werd al gewerkt met klantenteams, bestaande uit een account- en contractmanager. Deze opzet wordt uitgebreid met onder andere een projectmanager, zorgconsultant, contractbeheerder en werkvoorbereider die specifiek aan een regio binnen Nederland worden gekoppeld. Met deze nieuwe structuur kunnen wij zorgorganisaties nóg beter begeleiden in hun transitie van de veranderende gezondheidszorg. Onze regioteams Noord-Oost, Midden-Zuid en West hebben er zin in! 

Verkerk als onderdeel van VINCI Energies
We zijn bijna 6 jaar onderdeel van VINCI Energies Nederland. Wat heeft dat voor effect? Als lid van een groeiende netwerkorganisatie werken we bijvoorbeeld intensief samen met onze collega’s van Axians. Hierdoor ontstaat voor onze gebruikers een krachtig samenwerkingsverband van verschillende diensten die zorgorganisaties verder helpen. Zowel op het gebied van gedeelde kennis, ontwikkeling en klantcontact zien we mooie initiatieven ontstaan. In de toekomst gaan we steeds vaker gezamenlijk waardevolle proposities ontwikkelen voor de Nederlandse gezondheidszorg.   

CO2-neutraal in 2050? Wij werken er nu al aan!
VINCI Energies en de merken die hier onderdeel van zijn hebben als doel gesteld om in 2050 CO2-neutraal te zijn in overeenstemming met het Klimaatakkoord van Parijs. Om deze doelstelling en cultuurverandering te
bereiken is een ambitieus stappenplan opgesteld. Zo gaan we in 2025 voor een reductie van 20% van de relatieve CO2-uitstoot ten opzichte van 2018, in 2030 voor een vermindering van minimaal 40% en werken we
daarna verder richting neutraliteit. Hoe eerder, hoe beter. Dit doen we dan ook ook graag met onze klanten en leveranciers. Lees hier hoe we onze doelen gaan halen.

Meer weten over onze vernieuwingen? Ons team van deskundige mensen vertellen je er graag alles over! 

Terug naar Nieuws