rene-keijzer-2
rene-keijzer-3

René Keijzer was in mei 2017 als tevreden hardloper gefinisht bij de Verkerkloop, ons eigen hardloopevenement. Tijdens het napraten hoorde hij de speaker zeggen dat Verkerk gespecialiseerd is in de ontwikkeling van zorgdomotica. Ruim een jaar later is hij bij ons afgestudeerd en werkt alweer een tijdje als Junior Software Engineer bij Verkerk Service Systemen. “Binnenkort is de vuurdoop met mijn eerste project!”

René was als deelnemer aanwezig bij de Verkerkloop met een paar vrienden en hoorde dat Verkerk ook aan zorgdomotica ‘doet’. Hij was gelijk getriggerd want vanuit zijn studie Technische Informatica was hij op zoek naar een afstudeerstage. En daar hoorde het liefste ook een baan bij. Hij wierp een blik op onze website en zag een vacature als Senior Engineer. Alhoewel de functie nog te hoog gegrepen was werd hij hier enthousiast van. René: “Ik heb zelf contact gezocht met Verkerk, mijn verhaal gedaan en brutaal gevraagd of het een mogelijkheid was om mijn afstudeerstage hier te kunnen volbrengen”.

Dit wordt hem! 
Tijdens zijn sollicitatie liep hij een rondje over de afdeling Research and Development. René vervolgt: Ik zag de aanwezigen toffe dingen doen met zelf ontworpen hardware en kon alleen maar denken; dit wordt hem hoor! Mijn afstudeeropdracht bestond uit het ontwikkelen van een nieuwe configuratietool voor het programmeren van een VIPBox. Een VIPBox is een soort modem en stuurt de aanwezige zorgdomotica aan in een bewonerskamer van een zorginstelling. De zorg die iemand nodig heeft is per persoon verschillend, zoals bijvoorbeeld automatische sturing van zonwering of bewegingsdetectie.”

Mooie vuurdoop
De taak van René was om deze handelingen te versoepelen en visueel inzichtelijk te maken. De tool is niet afgekomen, maar er is wel een prototype gemaakt waarin de vastgestelde eisen in gerealiseerd zijn. Maar aangezien een vaste aanstelling in het verschiet lag, die hij tot zijn vreugde heeft gekregen, is hij nu als Verkerker bezig om dit af te ronden samen met zijn collega Paul. Binnenkort gaan ze het voor het eerst implementeren in een project. “Ik vind het super om te zien dat het echt gebruikt gaat worden. Best spannend en een mooie vuurdoop als software engineer”, aldus René.

Een typische werkdag 
“Een gemiddelde werkdag is bij mij redelijk gestructureerd. We werken best modern in sprints van een paar weken. Hierna volgt een evaluatie. Daarnaast hebben we elke dag om 09:00 uur een  standup  met alle collega’s en vertellen we kort aan elkaar wat je gedaan hebt, wat je gaat doen en waar je wellicht tegenaan loopt. Ik voel me hierdoor echt deel van de groep en leer op niveau mee te praten. Dat is soms nog wel eens een uitdaging maar ontzettend gaaf.”

Werksfeer
Wat zoekt een engineer in een baan? René: “Als ontwikkelaar zoek je vrijheid om op je eigen manier te werken. Dat krijg ik zeker hier, dat maakt het leuk en uitdagend. Daarnaast heb ik behulpzame collega’s waar ik veel van leer. En de mogelijkheid om door te groeien met betaalde opleidingen vergoten mijn persoonlijke doelstellingen merk ik. Ook zelf kiezen hoe laat je begint is voor mij ideaal, als je maar gewoon je werk doet wat er van je wordt verwacht. Ik ga binnenkort in Breda wonen dus als er files zijn heb ik de vrijheid om thuis op mijn laptop in te loggen. Lekker werken in plaats van improductief op de weg staan doe ik veel liever!”

Ook interesse in een (afstudeer)stage of baan in de techniek, ICT of zorgdomotica? Kijk op onze vacaturepagina of mail naar werk@verkerkgroep.com!

Terug naar Nieuws