dennis-bruggeman-leefcirkels-verkerk-service-systemen-2

Bewegen is gezond. Dit geldt voor jong en oud en of dit nu intensief is of een klein wandelingetje door de tuin. Beweging heeft een positief effect. Als zorgverlener heeft u de verantwoordelijkheid om hiervoor een veilige omgeving te creëren voor uw cliënten. Mobiliteit en zelfredzaamheid bepalen welke mate van vrijheid passend is voor een cliënt. Een persoonlijke leefcirkel binnen een beschermende omgeving is dan een ideaal hulpmiddel. Dennis Bruggeman is accountmanager bij Verkerk Service Systemen en houdt zich dagelijks bezig met de strategie en implementatie van zorgtechnologie bij zorgorganisaties Dennis is een ambassadeur als het om leefcirkels gaat.  

Maximale bewegingsvrijheid
Dennis Bruggeman: “Niemand wil het gevoel hebben om opgesloten te zijn. Ook al is het soms nodig om harde grenzen te bepalen voor een cliënt. Deze beperkingen kunnen onrust en een slechte nachtrust veroorzaken. Via ons platform is het mogelijk om iedere cliënt maximale bewegingsvrijheid te geven. Anders gezegd; een leefzone binnen een zorgorganisatie waarbij per deur of gebouwgedeelte bepaalt wordt of de cliënt deze mag betreden. Met behulp van sensoren in en rondom het gebouw zetten we de leefcirkels op. Dit kan zowel binnen als buiten, zoals de gezamenlijke tuin of in de wijk. De zorgverlener wordt op de hoogte gebracht als de cliënt ergens komt wat niet wenselijk is of wanneer er een hulpvraag zich aandient. Op deze manier houdt de cliënt de regie in eigen hand. Samen een kopje koffie in het grand café van de organisatie, een rondje door de tuin of een boodschap doen in het winkeltje? We geven met onze zorgtechnologie de zelfstandigheid terug!”

Wet Zorg & Dwang
Sinds januari 2020 is de nieuwe Wet Zorg & Dwang van toepassing. Deze stuurt op meer beslissingsrecht voor de cliënt, eigen regie en een verruiming van vrijheid. Leefcirkels passen op een natuurlijke manier binnen deze wetgeving en zorgen voor een veilige, maar gecontroleerde bewegingsvrijheid. 

 

 

Altijd vernieuwing
Dennis Bruggeman: “We zitten op dit gebied niet stil en maken continue vernieuwingsslagen. Ervaringen vanuit het werkveld zetten we zo snel mogelijk om naar concrete plannen voor onze R&D engineers. Een voorbeeld van een vraag; kan de zender die de cliënt bij zich draagt, ook de persoonlijke kamerdeur openen? Jazeker! Zo heeft vanaf nu een cliënt via de zender altijd toegang tot de eigen kamer en is het niet mogelijk voor andere cliënten om ongevraagd binnen te komen. Dit toont in mijn beleving de aard van onze organisatie; flexibel en meedenkend. Daar word ik nou blij van.”Heeft u vragen over het inrichten van leefcirkels of hoe dit toepasbaar is binnen de Wet Zorg & Dwang? dennis.bruggeman@verkerk.com vertelt u er graag alles over!

 

Terug naar Nieuws