het-andere-wonen-klimmen-verkerk-service-systemen-2

Op één van de vele heuvels in Zuid-Limburg ligt Klimmen. Sinds maart 2022 hebben zorgondernemers Theo en Kitty Heuts hier hun zorglocatie, Het Andere Wonen Klimmen, gevestigd. Zij wonen samen met hun kinderen én 20 bewoners (minimaal ZZP WLZ 4 indicatie) in het complex. Eensgezind met een team van verzorgenden en gastvrouwen zijn zij 24/7 verantwoordelijk voor de zorg en welzijn van de bewoners. Eenvoud, maatwerk en flexibiliteit was voor hun een vereiste bij de keuze van zorgtechnologie in hun zorglocatie.

Een nieuw zorgconcept: veel vrijheid en eigen regie
Theo Heuts: “Samen het leven leven is waar we voor staan. De bewoners mogen hun eigen dagelijkse leven leiden, de regie ligt bij hen. Ze hebben de vrijheid om te doen wat ze willen en zijn ook vrij om te gaan en te staan waar ze willen. Of dit nu in het dorp is of het landelijke gebied achter ons prachtige pand. We kijken samen met de familie en betrokkenen wat elke bewoner zelf kan en waar zij mogelijk ondersteuning kan gebruiken. Doordat we uitgaan van het minimale aan technologie voelen bewoners zich vrijer en zelfstandiger. Toen bekend werd dat wij hier gingen wonen met 20 bewoners stond de buurt niet echt te springen. Bij de opening van de locatie hebben we dan ook de gehele gemeenschap uitgenodigd om ons verhaal te horen. We kregen zoveel positieve reacties en mensen die spontaan aanboden om te helpen, hartverwarmend.”

Het Andere Wonen Klimmen Verkerk Service Systemen

Waarom Verkerk Service Systemen past bij persoonlijke zorg, aandacht en welzijn
Theo: “Alleen in het uiterste geval, als het echt niet meer kan, zitten we gerichte zorgtechnologie in. Dit vraagt om eenvoud, maatwerk en flexibiliteit van technologie. Daarnaast zochten we een partner die gelooft in onze filosofie, bewezen vakmanschap levert en die ons een goed gevoel geeft. Verkerk Service Systemen biedt gemakkelijke opschaalbare zorgtechnologie, die voldoet aan de wensen passend bij onze visie.” Kitty valt bij: “Daarnaast is de inzet niet moeilijk en het gebruik zelfs eenvoudig te noemen. De zorgtechnologie kan op persoonlijk niveau worden ingeregeld. Het systeem past bij ons en zorgt er voor dat we onze dromen kunnen waarmaken”.

Zorgtechnologie en de eigen regie
Theo: “We zijn trots op hoe we het samen met Verkerk Service Systemen hebben ingericht. Als het nodig is kunnen we bijna alles zelf of is het op korte termijn gerealiseerd zoals de inzet van een multisensor. Dit uiteraard na overleg met de bewoner zelf, de familie en de verantwoordelijke in de zorg. We maken gebruik van hals- en polsalarmering en ook deze zijn per bewoner makkelijk te upgraden met leefcirkels. Kitty: “meldingen krijgen we ontzettend snel binnen via de smartphone zorgapplicatie van Verkerk, deze zijn inzichtelijk en gemakkelijk af te handelen.”

Voorbereid op de toekomst met zorgtechnologie
Theo: “Onze missie blijft om met zo min mogelijk technologie te werken. Of het moet iets direct toevoegen aan de levensvreugde van onze bewoners. We hebben nu een goede basis liggen en noodzakelijke uitbreidingen passend bij een ziektebeeld op persoonlijk niveau is mogelijk. Het blijft de kunst van het weglaten, bepalen wanneer echt iets noodzakelijk is. Neem bijvoorbeeld de sensor voor de leefcirkels in de tuin, deze gaat volledig op in de bestrating.”

Leefcirkels Het Andere Wonen Klimmen Verkerk Service Systemen

Persoonlijke en automatische deursturing
Vanuit de basisgedachte over levensvreugde gaan de bewoners binnenkort de voordelen van persoonlijke deursturing van VSS ervaren. “Deuren die automatisch van het slot gaan wanneer een bewoner de persoonlijke polszender voor de eigen kamerdeur houdt. Geen gedoe met sleutels of pasjes, maar ook meer privacy voor de bewoner doordat de deur gewoon dicht kan indien wenselijk. Voor ons is dat heel normaal, maar in vele woon- zorgcentra is dat niet het geval. Ongelooflijk toch?”, aldus Theo.

Op de lange termijn is de ambitie om het zorgdashboard toe te voegen. Met het zorgdashboard wil het zorgechtpaar inzicht krijgen in de zorgvragen zoals piekmomenten. Ze hopen met deze data ook te kunnen sturen op meer welzijn voor de bewoners.

Het Andere Wonen Klimmen Verkerk Service Systemen

Werken aan meerdere glimlachen per dag
Theo: “Als nieuwe ondernemers komen er een hoop zaken op je af waar je weinig of niet bekend mee bent. Hopelijk zijn dat soort uitdagingen binnenkort verleden tijd en kunnen we ons echt gaan richten op onze bewoners. We willen een hecht team neerzetten van gastvrouwen en verzorgenden, de focus vasthouden op het welzijn van onze bewoners. Werken aan meerdere glimlachen per dag en geluksmomenten. Mét ondersteuning van zorgtechnologie waar nodig!”

Interesse in onze zorgtechnologie die past bij jouw organisatie? We vertellen er graag alles over in een persoonlijk gesprek!

Terug naar Nieuws