ruud-lohuis-verkerk-2

Sinds 1 maart 2020 is Ruud Lohuis werkzaam als business development manager bij Verkerk Service Systemen. De geboren Drent voelt zich al aardig thuis in Zwijndrecht. De betrokkenheid van de medewerkers en klanten spelen een belangrijke rol voor hem. Wat is zijn drijfveer en wat zijn de doelen voor de zorgtechnologie van VSS? Hij legt het voor ons (in deze tijden vanuit zijn thuiskantoor) in een interessante blog haarfijn uit! 

Ruud Lohuis: “Wij als Verkerk Service Systemen adviseren, ontwerpen, realiseren en onderhouden ondersteunende zorgtechnologische totaaloplossingen. We doen dit voor woonvoorzieningen met somatische en psychogeriatrische cliënten en gehandicaptenzorg. Deze doelgroep bestaat uit mensen die voorheen gezond waren, maar naar mate zij ouder worden lichamelijk en/of geestelijk beperkt worden. De achteruitgang in de gezondheid is geen omkeerbaar proces. In korte tijd verandert er veel voor deze mensen. Er komt hulp in huis, men verhuist naar een andere omgeving en een ander ritme van de dag. Onze opvatting is dat dat het ‘gewone’ leven zoveel mogelijk moet doorgaan zoals de cliënt dit in grote lijnen is gewend. En waar mogelijk ondersteunt wordt met technologie, niet andersom. Belangrijk hierin vind ik dat de client in de regie is en blijft en zelf, zover hij/zij dit nog kan, kan beslissen wat wel en niet wenselijk is. Deze ondersteuning kan zowel aan de kant zijn van de cliënt, als van de mantelzorger of zorgprofessional.

Universeel niet meer van deze tijd
Als de cliënt gewend is om na het ontbijt de vogeltjes in de tuin te voeren, dan moet dit wat ons betreft hetzelfde blijven. Met behulp van technologie kan de eigen regie in iemands leven zo lang mogelijk behouden blijven. Technologie moet het leven van een cliënt kwalitatief verbeteren en vergemakkelijken. Dat staat me enorm aan en is een doelstelling van ons allemaal bij Verkerk Service Systemen. Iedereen is namelijk anders. En iedere zorgvraag is dus anders. Een universele oplossing voor alle cliënten in één zorgorganisatie is niet meer van deze tijd. De tijd van cliëntgebonden zorgtechnologie is bij ons al volledig geïntegreerd.

Business development
In mijn rol als business development manager bij Verkerk Service Systemen ga ik in kaart brengen wat de behoeften, trends en vragen vanuit de klant en markt zijn. Focus aanbrengen in de verzameling hiervan en dit samen met onze R&D uitwerken tot een plan voor een product of dienst. Naast onze eigen R&D afdeling, bundelen wij voor ontwikkeling en innovatie ook onze krachten met onze netwerkpartners binnen het VINCI Energies netwerk. Samen met Axians en bijvoorbeeld Actemium bekijken we hoe de verschillende branches elkaar op gebied van innovatie en toegevoegde waarde kunnen versterken.

Persoonlijke zorg
Vanuit Verkerk staat de mens centraal en willen we steeds meer oplossingen bieden die afgestemd zijn op de individuele wensen en behoeftes van deze persoon. Omdat niet ieder moment een zorgmedewerker en/of naaste aanwezig kan zijn, gaat technologie een oogje in het zeil houden en signaleren wanneer hulp gewenst is. De variatie aan technologie die Verkerk biedt is 7x24 uur in bedrijf en levert heel veel informatie op in de vorm van data en activiteit informatie. Deze informatie kan worden gebruikt om meer inzicht te krijgen in het leven en ontwikkeling van de cliënt.  Via een centrale dashboard omgeving kunnen zorgspecialisten, management en naasten op basis van deze informatie acties ondernemen om de kwaliteit van leven voor de cliënt verder te optimaliseren door persoonlijke wensen verder uit te breiden, opschalen van zorg of aanpassen medicatie.

Verkerk staat als organisatie dicht bij de mens binnen de zorgorganisaties en is reeds gestart met meer focus te leggen op eenvoudige, betrouwbare plug & play zorgtechnologie. Voor mij als business development manager is dit een prachtige opstap om deze ontwikkeling verder door te zetten en ouderen van nu en de toekomst te mogen helpen met slimme technologie. Mijn doel? Zorgtechnologie nog laagdrempeliger, eenvoudiger en inzetbaar te maken. Zodat zorgbehoevende mensen kunnen genieten van het leven met maximale ondersteuning van techniek. Denk groot, focus op persoonlijkheid! Genoeg te doen dus. Ik sta aan de vooravond van hele mooie ontwikkelingen en ik heb enorm veel zin om samen met collega’s, klanten en partners deze uitdaging aan te gaan!”

Kennis maken met onze Business Development manager Ruud Lohuis?

Terug naar Nieuws