Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen, dat wil iedereen natuurlijk het liefst. In je eigen huis blijven, zelf bepalen hoe je je dag en leven inricht. Het is zo vanzelfsprekend en tegelijkertijd zo belangrijk, niet alleen voor het geluk maar ook voor de gezondheid van ouderen. Veiligheid is hierbij wel een voorwaarde, blijvend comfort een grote wens. Hoe blijven uw cliënten veilig en comfortabel thuis wonen? De juiste zorg in combinatie met de slimste technologische innovaties bieden de oplossing.

Zelfstandig thuis wonen alleen in continu veilige omgeving
Alle onderzoeken wijzen uit: de meeste mensen wonen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis. Maar ouderen voelen zich lang niet altijd veilig thuis, en ook weten we dat het aantal ongevallen onder ouderen thuis groot is. 

Feiten en cijfers op een rij over veilig thuis wonen:

  • Ongeveer 15% van de ouderen voelt zich wel eens onveilig in zijn of haar buurt
  • Van alle dodelijke ongevallen onder ouderen vindt 80% plaats in de privésfeer
  • Het aantal dodelijke slachtoffers onder 65-plussers als gevolg van een val blijft de laatste jaren stijgen


Voor iedere cliënt de beste innovatieve oplossing
De technologische ontwikkelingen gaan gelukkig razendsnel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een lichtroute aan te leggen die reageert op een lichtsensor, zodat de weg naar het toilet ook ’s nachts altijd duidelijk is. Ook kan een mantelzorger automatisch een bericht ontvangen als een dementiepatiënt dreigt te gaan dwalen. Andere oplossingen zijn het inductiefornuis dat automatisch afslaat bij brandalarm, een veilig elektrisch slot speciaal voor zorgverleners en via een compacte polszender de zonwering laten zakken. Met slimme domotica kunt u zo zorgen voor maximale veiligheid en gewenst comfort, afgestemd op iedere behoefte of wens.