Een veilig woonomgeving, dat wilt u uw cliënten altijd kunnen garanderen natuurlijk. Maar dwalen en weglopen kunnen voor grote problemen zorgen, zeker wanneer ouderen dement zijn. Het laatste wat u wilt is dat uw cliënten bewegingsvrijheid moeten inleveren ten gunste van ieders veiligheid. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet, want er zijn er steeds meer geavanceerde toepassingen waarmee uw cliënten vrij en veilig kunnen bewegen.

Grote behoefte aan bewegingsvrijheid, maar onveilige situaties komen veel voor
Bewegen is natuurlijk goed voor de gezondheid en het welzijn, ook bij dementie. Maar het belang van goede monitoring voor een veilige leefomgeving, is groot als de gezondheid van uw cliënten achteruit gaat. Dit geldt voor zowel cliënten die thuis wonen als die intramurale zorg ontvangen.

Enkele feiten en cijfers op een rij:

  • Ouderen (62%) hebben sterke behoefte aan zelfredzaamheid en vrijheid
  • Ongeveer 70% van de dementiepatiënten gaat dwalen
  • 1 op de 3 mantelzorgers van dementiepatiënten heeft wekelijks met onveilige situaties in huis te maken hebben

 

Open deuren dankzij technologische oplossingen
Met geavanceerde technologische oplossingen kunt u uw cliënten zo veel mogelijk veilige bewegingsvrijheid geven. Deze oplossingen kunt u afstemmen op de individuele behoefte en mogelijkheden van iedere cliënt, zodat niet meer alle cliënten aan bewegingsvrijheid hoeven inleveren als een medecliënt achteruit gaat. Naaste bewegings- en geluidsdetectie, is ook persoonlijke track and trace een ideale manier om uw cliënten nauwkeurig te volgen, zonder dat dit het dagelijks leven belast. Uiteraard allemaal binnen de privacyrichtlijnen, geprotocolleerd en passend bij uw organisatie.

Het RTL Nieuws merkte onze leefcirkels op en maakte er een prachtig nieuwsitem van!